Hoppa till innehåll

Elon Musk företag

En man med många framgångsrika idéer

Elon Musk är en framgångsrik man som haft många uppmärksammade idéer. Han är född i Sydafrika och Elon Musks första företag var Zip2. Företaget grundade han 1995 och sålde det sedan till Compaq för 307 miljoner dollar. Nästa Elon Musk företag var X.com som tillhandahöll betalningslösningar på nätet. X.com köpte sedan upp Confinity, där betaltjänsten PayPal var en del. X.com bytte sedan namn helt till PayPal, vilket är ett företag som idag är internationellt känt och används av många vid transaktioner på nätet. År 2002 såldes PayPal till Ebay.

Elon Musk grundade Neuralink 2016 och de arbetar med att utveckla implanterbara människa-dator-gränssnitt. Andra företag som Elon Musk har grundat är Tesla Motors och SpaceX vilka vi berättar mer om nedan.

Elon Musk Företag Tesla

Elon Musk och Tesla

Tesla, Inc. är ett i raden av Elon Musks företag som är mycket framgångsrikt. Företaget är mest känt för sin tillverkning av elbilar, men de arbetar också med solceller, batterier för hemmabruk och komponenter till elektriska drivlinor.

Teslas målsättning är främst att påskynda världens övergång till hållbar energi. Namnet har företaget tagit från uppfinnaren och fysikern Nikola Tesla. Företagets bilar är mycket populära och företaget har också varit den första biltillverkaren att inkludera funktioner så som autostyrning och autoparkering. Några populära bilmodeller från Tesla är Roadster, Model X och Model S.

Elon Musk företag SpaceX

SpaceX är en förkortning för Space Exploration Technologies Corp. som är ytterligare ett av Elon Musks företag. De arbetar med privat rymdfart och företaget finansieras av Elon Musk förmögenhet som han fått genom företag som PayPal samt ett anslag från NASA:s program COTS.

Kommersiell rymdfart är någonting som räknas bli större då många drömmer om att åka till rymden. Två mål med SpaceX är att skapa återanvändbara raketer samt att försöka kolonisera Mars. I dagsläget finns det ingen möjlighet att köpa någon Neuralink aktie men det är inte omöjligt att chansen ges i framtiden.

Elon Musk företag SpaceX

Elon Musk och Neuralink

Neuralink var inte Elon Musks första företag, utan han grundade verksamheten 2016 (grundandet redovisades inte offentligt förrän i mars 2017). Företaget är registrerat som ett medicinskt forskningsbolag i Kalifornien och tanken med Neuralink är att företaget ska hjälpa till att förstärka människor så att de trots maskinernas framfart kan vara fortsatt användbara rent ekonomiskt. Företaget möter dock en del hinder inom etiska frågor och säkerhetsfrågor.

Som du ser finns det många företag som Elon Musk står bakom, och han har haft en mycket framgångsrik karriär som fortfarande flyter på bra. Musk har innovativa idéer och försöker få världen att gå framåt i rasande takt. 2020 hade Musk en förmögenhet som beräknades uppgå till över 150 miljarder amerikanska dollar.  en ålder på 49 år.