Hoppa till innehåll

Hur stor är Elon Musks förmögenhet?

Elon Musks förmögenhet

Elon Musk är utan tvekan en av vår tids mest framgångsrika affärsmän. Idag är han också en av världens rikaste män. Det sägs att Elon Musks förmögenhet uppgår till 289 miljoner dollar. Det är alltså mer pengar än många av oss någonsin kan drömma om. Finns det något smart sätt att bli lika rik som Musk? Och vad är det som gjort att han lyckats?

Allt om Elon Musks förmögenhet

Musk är framförallt känd som grundaren av elbilen Tesla. Det är utan tvekan världens mest kända elbil och har varit det under en längre tid. Men Musk är också aktiv i flera andra företag. Han är intresserad av artificiell intelligens och har ett företag som heter Neuralink. De tittar på möjligheterna att utveckla ett chip som har positiva effekter på sjukdomar som Alzheimers. Om du tror att detta är framtiden har du möjlighet att investera i en Neuralink aktie hos flera aktiemäklare.

Musk och Tesla

Även om Musk är grundaren av Tesla vill han inte äga hela företaget. Vi kunde nyligen läsa rubriker som sa att Musk fortsätter att sälja Tesla aktier till ett värde av flera miljoner dollar. Man förutspår att han kommer sälja av cirka 10 % av sitt totala innehav. Musk hade också en omröstning på sin Twitter där han frågade sina följare om han skulle sälja av sina aktier. Han har hela 63 miljoner följare vilket i sig är väldigt imponerande. Då handlade det främst om skatteskäl. Han har aldrig varit rädd för att ge sig in i publika debatter och har flera gånger kommit med kontroversiella åsikter. Det gör att många har delade åsikter om honom på gott och ont.

Större förmögenhet än många oljebolag

Elon Musks förmögenhet är sannerligen imponerande och den slår flera stora bolag på fingrarna. Elon har till exempel en större förmögenhet själv än det anrika oljebolaget Exxon. Bara det säger lite om hur framgångsrik han faktiskt är. En sann affärsman ända ut i fingertopparna.

Investera i kryptovaluta precis som Musk

Om du också vill bli lika framgångsrik som Musk kan du börja titta på att köpa kryptovaluta. Musk äger själv en stor andel Bitcoin. Ett tag hade han faktiskt än större förmögenhet i Bitcoin än Tesla. Det beror helt på vilket värde kryptovalutan är uppe i för tillfället. Du kan själv börja läsa på om olika kryptovalutor och se vilken som passar dig bäst. Det finns nämligen flera tusentals att välja bland. Det kan jämföras lite med en aktie som kan gå upp och ner i värde. Du måste alltså veta när det är läge att sälja.

Slutsatser om Elon Musks förmögenhet

Elon Musk har alltså inte bara tjänat sina pengar på ett företag utan på flera olika investeringar. Han räds aldrig nya utmaningar och att investera i sådant som inte är så känt ännu. AI är det bra exempel på detta. Musk fortsätter bara att utöka sin förmögenhet och vi kommer fortsätta att höra mer om hans satsningar. Det kommer onekligen bli spännande att följa honom och hans företag.