Hoppa till innehåll

Max Hodak lämnar företaget – vad händer nu med Neuralink kurs?

Hjärnan med en hand

Neuralink kurs – Allt du behöver veta

Det går just nu inte att köpa någon Neuralink aktie och det kommer mest troligen ta något år innan företaget faktiskt är registrerat på börsen. En aktie betyder att du äger en del av företaget. Så när du köper en aktie från Neuralink blir du faktiskt en delägare i företaget. Värdet på en aktie utgår från företagets vinster och utdelningar. Värdet på en aktie räknas vanligtvis ut från P/E står som står för Price/Earnings ratio.

Vad innebär Artificiell intelligens?

Al eller artificiell intelligens som det heter är ett datorprogram som efterliknar människor naturliga intelligens och funktioner. Det innebär att ett datorprogram kan lära sig från tidigare erfarenheter och kunna lösa problem. Detta är vad Neuralink arbetar med och försöker att göra. Företaget har redan nu utvecklat ett chip som de håller på att testa på grisar. Elon Musk höll en presskonferens under 2020 för att förtydliga vad företaget arbetat med, han beskrev det som att ha en fitbit i hjärnan. Tack vare situationen under 2020 har det dock varit svårt för företaget att arbetas sig framåt. Att Max Hodak lämnade företaget påverkar också utvecklingen och Musk måste nu hitta någon som ersätter honom i företaget.

Hur kommer Neuralink kursen att fungera?

Elon Musk är en populär entreprenör som har haft mycket framgång med både Tesla och SpaceX. Detta gör att många kommer vilja att köpa aktier i Neuralink när företaget väl blir registrerat. En Neuralink kurs kommer bero på hur företaget ser ut och deras vinster.

Är det värt att köpa Neuralink aktier?

Det finns alltid risker som kommer med aktier så investera enbart om du har pengarna. När du köper aktier är det också viktigt att du tror på företaget och att du har läst på ordentligt om hur kursen ser ut. Om Artificiell intelligens är något som du tycker är intressant och du tror på utvecklingen av AL kan det vara värt att köpa en aktie. Du tar då en del av företaget som du tror på och om det sker eventuella vinster kommer du få del av utbetalningen av dessa.

Neuralink kurs – En sista tanke

Eftersom företaget inte är listat på börsen än går det inte att köpa aktier än för företaget. Detta är något som kommer som fortfarande kan vara några år iväg, speciellt sedan Max Hodak har lämnat företaget och lämnat det till Elon Musk. Trots att han fortfarande tror på företaget är han inte längre del av det, vilket betyder det kan ta längre tid för Neuralink att hamna på börsen.