Hoppa till innehåll

Tesla aktie – en raket på börsen

En Tesla och laddstolpe

Tesla har länge varit ledande inom elbilstillverkning och driver omställningen från fossila bränslen till eldrivna fordon. Dock var Tesla inte de första som uppfann elbilen utan det var Toyota. Tesla lyckades betydligt bättre med sin marknadsföring och idag är det företaget många förknippar med just elbilar. Det är också något som syns på deras Tesla aktie på den amerikanska börsen.

Tesla – ett av Elon Musks företag

Som du säkerligen redan vet är det den välkända affärsmannen Elon Musk som äger Tesla. Han sålde nyligen en stor andel Tesla aktie för en summa motsvarande 43 miljarder kronor. Han tröttnar aldrig på att investera i nya företag och nya projekt. I nuläget är han aktiv i Neuralink som hoppas kunna hitta en koppling mellan datorer och människohjärnor. Det finns även en Nuralink aktie som är öppen för investering på börsen.

Åter till Tesla och vad som är deras nästa steg. Just nu sägs det att Tesla arbetar på lansering i Indien. Det är ett land som länge haft problem med smog och överbefolkade städer och vägar. Att lansera elbilar skulle vara ett stort steg framåt för detta land och världen i stort.

Tesla aktie går plus

Om du vill investera i börsen är det en god idé att läsa på om Tesla och deras prognoser på börsen. Aktier brukar gå och upp och ned men Tesla har sett en stadig uppgång på senare tid. Du kan till exempel köpa Tesla aktier hos Avanza om du skulle vilja investera i företaget. Du kan bygga en portfölj där du inte bara äger dessa aktier utan också köper i flera andra företag.

Det är bra att köpa aktier i lite olika branscher för att sprida ut din portfölj. Om en aktie skulle gå ner har du förhoppningsvis andra som går bättre. Ett exempel är Gamestop aktie som nyligen skapade mycket uppmärksamhet i media då den rusade. Faktum är att Elon Musk var en av personerna som arrangerade detta.

Finns det utmanare till Tesla?

Även om fler bilmärken upptäcker intresset av elbilar finns det få som skapat ett så starkt varumärke som Tesla. Det kommer nog dröja innan något annat bilmärke skapar sig en så konkurrenskraftig position. Det är något du kan ha i åtanke om du funderar på att köpa en Tesla aktie. De har i nuläget en väldigt bra position på marknaden.

Det är ditt ansvar att hålla koll på dina aktier och hur prognosen ser ut för framtiden. Det gäller även om du köper aktier i Tesla eller något annat av Musks företag.

Etiketter: